Liviu Dragneával egyeztetett Kelemen Hunor

A közigazgatási törvénykönyvről tartott körülbelül félórás megbeszélést hétfő délután Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt elnökével – közölte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

A közigazgatási törvénykönyvről beszéltünk. Már harmadszor. És jövő héten is fogunk tárgyalni erről - szögezte le Kelemen Hunor, aki szerint a kormány által kidolgozott formájában a jogszabály inkább mutat a központosítás, mint a decentralizáció irányába. Ezt nem tudjuk elfogadni, nem tudjuk ilyen formájában megszavazni - jelentette ki az RMDSZ elnöke arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy miről tárgyalt a nagyobbik kormánypárt vezetőjével.

Liviu Dragnea hétfőn közölte, hogy a Szociáldemokrata Párt vezetősége – Viorica Dăncilă kormányfővel, egy sor miniszterrel és a helyi közigazgatások képviselőivel együtt – tanácskozásra ül össze a közeljövőben, amelynek során végső formába öntik a közigazgatási és a helyi közfinanszírozást szabályozó törvénykönyvet. A Szociáldemokrata Párt által végsőnek tekintett álláspont kidolgozását követően a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) és az RMDSZ-nek is kikérik a véleményét ‘egy közös álláspont kirajzolása érdekében’, és a többi parlamenti párttal is nyitottak a tárgyalásra ezen két fontos törvény elfogadása végett – jelentette ki a szociáldemokraták elnöke.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink