Liviu Dragnea azonnali lemondását kéri az ellenzék

Liviu Dragneának minden politikai és köztisztségéről le kell mondania, miután másodszorra is elítélték – véli a Nemzeti Liberális Párt elnöke.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség követeli, hogy Liviu Dragnea mondjon le a képviselőház elnöki tisztségéről, miután a legfelsőbb bíróság elítélte a teleormani gyermekvédelemnél történt fiktív alkalmazások perében. Elfogadhatatlan, hogy egy kétszeresen elítélt bűnöző képviselje Romániát, és töltse be az ország egyik legfontosabb vezető tisztségét – írja közleményében a Mentsétek meg Romániát Szövetség.

Dacian Ciolos szerint Dragneának el kell hagynia a közéletet

Liviu Dragneának “el kell hagynia a közéletet”, egy kétszeresen elítélt politikus nem maradhat az ország élén – közölte Dacian Cioloş volt miniszterelnök. A volt kormányfő azt írta Facebookon, “van esély arra, hogy Románia visszatérjen a normális kerékvágásba”.

A tüntetők tapssal fogadták az ítéletet

Tapssal fogadták a bukaresti Győzelem téren összegyűlt tüntetők a Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök büntetőperében hirdetett, letöltendő börtönbüntetésről szóló első fokú ítéletet.

A téren összegyűlt több száz demonstráló vuvuzelákat fújt, tapsolt és azt skandálta, “Mondjon le, mondjon le!”.

A szociáldemokraták főtitkára abszolút félelmetesnek nevezte a döntést

Abszolút félelmetesnek nevezte a Szociáldemokrata Párt főtitkára, Codrin Ştefănescu a legfelsőbb bíróságnak a Dragnea-perben hozott ítéletét.

Úgy véli, a pártban nem sokan számítottak ilyen ítéletre. Hozzátette: ez az első fokú döntés, másodfokon ‘még nagyon sok minden történhet’ – jelentette ki Codrin Ştefănescu.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink