Levélben üzentek az emberiségnek a világ tudósai

A világ több mint 15 ezer tudósa írt aggódó levelet a Föld állapotáról – tudósított a The Independent online kiadására hivatkozva az MTI.

Az “emberiségnek szóló levél” egy 25 ével ezelőtti figyelmeztető üzenet frissített változata. Az elsőt az Aggódó Tudósok Szövetsége küldte, és mintegy 1700-an írták alá. A szakértők szerint a helyzet most sokkal rosszabb, mint 1992-ben volt: szinte minden probléma, amelyet az első levél említett, azóta súlyosbodott. Továbbra is alapvető fenyegetés, hogy a gyorsan növő populáció féktelenül éli fel a korlátozott forrásokat, a tudomány, a média és mások sem tesznek eleget ellene – figyelmeztetnek a levélben.

Ha a világ nem cselekszik sürgősen, a biológiai sokszínűséget katasztrofális veszteség, az emberiséget elmondhatatlan szenvedés sújtja a tudósok szerint. Egyedül az ózonrétegen keletkezett lyuk javult az első üzenet írása óta, ami a levélírók szerint jó példa arra, hogy mi történhet, ha határozottan cselekszünk – írják a tudósok. Sürgősnek tartják: a populáció növekedésének megfékezését, az üvegházhatású gázok csökkentését, a megújuló energiaforrások használatának ösztönzését, az élőhelyek védelmezését, az állatvilág pusztulásának megállítását, az invazív fajok korlátozását. Mindezt azért, hogy megóvjuk a Föld veszélybe sodort bioszféráját.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

MÚLTKERESŐ

Live Video

Partnereink