Letették a bözödújfalusi Összetartozás templomának alapkövét

Bözödújfaluban szombaton délután tették le az Összetartozás templomának alapkövét, az egykori – a 2014 nyarán vízbe omlott – római katolikus templom közelében. A szárazföldön elhelyezett alapkövet később beépítik a templom falába.

Az építkezés szeptemberben kezdődhet el és tervek szerint jövő év augusztusában adják majd át az új templomot, amely az erdélyi magyarok egyik fontos szimbóluma lesz- nyilatkozta rádiónknak Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere.

Szombatfalvi József, nyugalmazott unitárius esperes, Bözödújfalu szülötte az alapkő letétele után úgy fogalmazott: a megépülő templom a közösségeknek azt hirdeti, hogy lehet békességben és szeretetben élni.

Az eseményen jelen volt Dub László, a marosvásárhelyi Zsidó Hitközség elnöke is, aki beszédében kiemelte: fontos megőrizni a Bözödújfaluban élt székely szombatos és zsidó közösség szellemi örökségét és emlékhelyét is.

Bálint-Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke hangsúlyozta: Bözödújfalu összetartó közössége követendő példát mutat a mai – türelmetlenné vált- világnak is.

Erdei Edit-Zsuzsánna összeállítása

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink