Légitámadás érte Idlibet; több gyerek is meghalt

Legalább 7 civil lakos halálát okozták és egy múzeumot is részben leromboltak a szíriai Idlíb tartomány ellen végrehajtott újabb, heves légitámadások – közölte tegnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja. A légicsapások halálos áldozatai között öt gyermek is van.

Az aktivistahálózat szerint a légicsapások mintegy 40 százalékban lerombolták Maret al-Núman város archeológiai múzeumát. Hozzátették: 2011-12-ben a múzeumban volt a damaszkuszi kormányhoz hű erők főhadiszállása, és az ott lévő műalkotásokból már akkor sokat szétloptak. Az épület később a lázadó erők kezére került, akik máig az ellenőrzésük alatt tartják Idlíb tartományt.

A szíriai és az orosz légierő harci gépei tavaly decembertől fokozták támadásaikat Szíria északnyugati részében. Oroszország ezt azzal indokolta, hogy miután sikerült győzelmet aratni az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai erői felett, műveleteiket az al-Kaidához köthető, Fatah as-Sám csoport ellen fordították, amely az egyik legjelentősebb lázadó erő a 7 éve tartó szíriai polgárháborúban.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink