Lankad a tiltakozási kedv

Néhány százan tiltakoztak tegnap este a fővárosi Győzelem téren, a tüntetések 15-dik napján, a kormány lemondását követelve.

A tiltakozók a között a többi között olyan jelszavakat skandáltak, mint: ‘Lemondás’, ‘Tolvajok’, ‘Le Dragneával, Tăriceanuval és Grindeanuval’. A táblákon lévő feliratokon szerepelt egyebek mellett, hogy: ‘Elég a korrupcióból’, ‘Mondjatok le’, ‘Le a maffia kormánnyal’, ‘Ki a bűnözőkkel a politikából’. A megmozdulás este 10 óra után ért véget.

Országszerte több százan vonultak az utcára tegnap este a Grindeanu – kormány ellen. Erdélyben, Partiumban és a Bánságban sokfele utcára vonultak az emberek a tiltakozás-sorozat tizenötödik napján. Kolozsváron mintegy 300-an gyűltek össze a Főtéren, és este nyolc órakor felvonultak a központban.

Nagyszebenben több tucat tiltakozó vonult ki a Nagypiacra. Brassóban mintegy 50 személy vonult ki a prefektúra elé. Nagyváradon mintegy 30-an gyűltek össze a központban. Temesváron 50 fiatal tüntetett a főtéren. Tiltakozásokról érkezett hír Konstancáról, Craiováról, Iasi-ból, és Ploieştiről is. A tüntetők minden városban kormányellenes jelszavakat skandáltak.

Körülbelül száz személy tüntetett tegnap este a Cotroceni palota előtt Klaus Johannis államfő ellen. Az emberek az elnök lemondását követelték, és a többi között olyan jelszavakat skandáltak, mint: ‘Gyere ki, te áruló’, ‘Áruló, csúfot űztél a népből’ ,’Le Johannisszal’, ‘Költségvetést akarunk’.

A tiltakozás este kilenc órakor ért véget.

Forrás: Agerpres/MTI

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink