Külső és belső fények a gernyeszegi Teleki Kastélypark Művésztelepen

Teleki Kastely Muvesztelep 5Miközben olykor azon gondolkodunk, hogyan lehet értelmet adni egy életnek, vannak  akiket az a késztetés kerít hatalmába, hogy értelmet adjanak egy élettelen tárgynak, akár egy bazaltkő darabnak a Maros partjáról.

Képzőművészek, festők és szobrászok költöztek ki újra a gernyeszegi Teleki Kastélyparkba, hogy művészetükkel létrehozzák a IV. Teleki Kastélypark Művésztelepet. Az idén a fényt választották a központi témának. Hogyan vési a fényt kőbe a szobrász, hogyan jeleníti meg a vásznon a festő a fényt, hacsak borús, árnyékos a kép?

Teleki Kastely Muvesztelep 8És miért van szükség a külső fény mellett a belső fényre? – nos erre kereste a választ 45 perces riportösszeállításunk, melyben elsőként a kastélypark főszervezőjét Pokorny Attila szobrászművészt hallgatjuk, majd Bartalus Ildikó, Knyihár Amarilla, Csóka Szilárd művészeket valamint Márton Zsófia Eszter művészettörténészt.

A Művésztelep alkotásai a gernyeszegi Teleki Kastélyban látogathatóak. Riportösszeállíátás a gernyeszegi Teleki Kastély Művésztelepről a KULTÚRPRESSZÓban Kányádi Orsolya és Kiss Dénes szerkesztésében:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink