Külföldi sikerekkel zárult a marosvásárhelyi Xterra

Közel 150-en álltak rajthoz Marosvásárhelyen az X-Terra World Tour nemzetközi tereptriatlon-világkupaversenyen.

Szombaton a  klasszikus távú versenyen a férfiaknál a francia Arthur Serrieres nyert, megelőzve honfitársát, Francois Carlonit és az ausztrál Benjamin Allent. A nőknél a magyarországi Poór Brigitta bizonyult a leggyorsabbnak a francia Morgane Riou és az orosz Daria Rogozina előtt.

A romániai sportolók közül a legjobban a temesvári Ciprian Bălănescu teljesített, nyolcadikként ért célba, és mivel ez a verseny román     bajnokságnak is számított, így újabb bajnoki címet zsebelhetett be. A marosvásárhelyi Kovács Szabolcs a tizedik helyen haladt át a célvonalon,   ezzel ezüstérmet szerzett a felnőttek versenyében.

A hölgyek versenyében az országos bajnoki aranyérem Koter Adél nyakába került, ezüstérmes Bakó Annamaria, bronzérmes Szakács Mária, mindhárman  a Hargita Triatlon klub versenyzői, de az első ötbe bejutott Karácsony Kinga és Bíró Júlia is.

A marosvásárhelyi Trella-Várhelyi Tamás a felnőtt mezőny huszadik helyén ért célba, korosztályában ez az ötödik helyhez volt elég. A nőknél a svájci Christinne Sommer volt a leggyorsabb, Gál Tünde és Sidó Katalin előtt.Vasárnap a sprinttávnak 27-en vágtak neki, a leggyorsabb a marosvásárhelyi Csergedi István volt, aki több, mint 5 perccel előzte meg Imreh Lászlót. A harmadik helyen Adrian Costea végzett.

A sprinttávon az ifjúságiak versenyében hirdettek országos bajnokot, az összetettben ötödik helyen végzett marosvásárhelyi Zöldi Botond nyakába akasztották az aranyérmet. Az ezüstérmet szintén egy vásárhelyi sportoló, Sidó Nátán  nyerte, míg a harmadik Barna Serban lett.

Részletes összeállítást, hangfelvételeket, interjúkat a KISPAD című sportműsorunkban találhatnak erre a linkre kattintva.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink