Közvitára bocsátják a választási regisztráció könnyítését

Augusztus közepéig közvitára bocsátja a kormány azt a sürgősségi rendeletet, amely módosítja a külföldön élő román állampolgárok parlamenti választásokon való részvételi feltételeit – jelentette be Dacian Ciolos miniszterelnök a mai kormányülés elején.

A kormányfő kérte a határon túli románokkal való kapcsolattartásért felelős megbízott minisztert, Maria Ligort, magyarázza el részletesen a politikai pártok vezetőinek a kabinet szándékait. A kormányfő szerint a sürgősségi kormányrendelet célja, hogy ne merülhessen fel annak gyanúja: próbálják korlátozni a külföldön élő román állampolgárok szavazathoz való jogát.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg alig több mint 3500-an iratkoztak fel a választói névjegyzékbe, és enélkül sem levélben, sem a külföldi szavazókörzetekben nem lehet voksolni. Közben a Nemzeti Liberális Párt a napokban kérte a választási regisztráció megkönnyítését, miután kiderült, hogy nagyon kevés külföldön élő román állampolgár regisztrált az év végi parlamenti választásokra.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink