Közvita egy tisztább környezetért

A Marosvásárhelyi Rádió egy olyan közszolgálati médiaintézmény, amelyik nem csak beszél a közösségünk számára fontos kérdésekről, hanem kezdeményez és cselekszik is, ha szükséges.

Az elmúlt években külön figyelemmel kísértük – többek között – régiónk környezetvédelmi problémáit a légszennyezéstől a környzetettudatos közlekedésig, az erdei és városi fakivágások kérdésétől a védett vadállatok helyzetéig, valamint a hulladékgazdálkodástól a folyóvizeink és tavaink szennyezettségéig. Rádiónk évek óta következetesen kampányol a környezettudatos életmód népszerűsítéséért, mert határozott meggyőződésünk, hogy a mi felelősségünk is az, hogy milyen bolygón kell majd gyerekeink és unokáink éljenek.

Idén április 22-én, a Föld napján szerveztük meg a Közösen kitakarítjuk című közösségi akciónkat a Marosparton, amelynek erdeményeként három óra alatt mintegy 400 embernek sikerült megtakarítania egy 3 km-es partszakaszt, ahol 6 teherautónyi, kb 2000 zsák szemetet gyűjtöttünk össze.

A környezetvédelmi civil szervezetekkel folyamatosan konzultálva arra a következtetésre jutottunk, hogy ősszel nagytakarítás helyett Közösen egy tisztább környezetért címen közvitát szervezünk a hulladékgazdálkodás kérdéskörében, amelyen számítunk az Ön szakavatott véleményére, javaslataira. Bízunk abban, hogy meghívásunkat elfogadja és közösen hozzájárulunk egy tisztább környezet és egy tudatosabb közösség megteremtéséhez.

A megbeszélésre november 15-én 17 óratól kerül sor a Marosvásárhelyi Rádió stúdiótermében. Szeretettel várjuk.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT ERDÉLY!

Live Video

Partnereink