Községi napra készül Kányád

Községi napra készül Kányád, amelyre száznál is több külföldi vendéget várnak. A Hargita megye szélén található község az Európa a polgárokért, Testvérváros-program keretén belül nyerte meg a Változó Európa – Új lehetőségek elnevezésű 25 ezer eurós projektet, amelyet két magyarországi, egy németországi, horvátországi, szlovák, lengyel és egy olasz településsel közösen bonyolít le Kányád.

A cél, hogy a résztvevő országok együtt gondolkodjanak arról, hogy milyen lépéseket tehetnek egy gazdaságilag fejlődő, biztonságos jövőt kínáló településért, figyelembe véve egymás tapasztalatait és a változó európai folyamatokat. Cél ugyanakkor az is, hogy a partnerek hosszú távú és többrétű gazdasági és társadalmi kapcsolatokat építsenek ki egymással.

Ma mintegy 150 vendéget fogadnak Székelyudvarhelyen a felsorolt országokból, holnap délelőtt konferenciát tartanak a Városháza dísztermében, ahol a szakmai küldöttségek bemutatják településeik sikeres projektjeit, gazdasági életét. Azt követően a Kányádi Községi Napokon a vendégeknek és helyieknek lehetőségük nyílik a közvetlen kapcsolatra, akár együttműködések elindítására is.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Asztalos Ágnes
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÖSSZHANG

Live Video

Partnereink