Közösen kitakarítjuk!

“Szeretjük Székelyfödet, ezért nem dobjuk a szemetet a folyóba, tóba, patakba!”

De. Beledobjuk a szemetet.

Mégsem szeretjük Székelyföldet?

A Marosvásárhelyi Rádió az Önök segítségével újabb közösségi célú kampányt indít: ezúttal a székelyföldi folyók, patakok, tavak kapják a főszerepet.

Sajnos nem újkeletű probléma a környezetünkben lévő vizek szennyezettsége, bármerre kirándulunk, utazunk le nem bomló anyagok, papírok, műanyag zacskók, műanyag palackok tömkelege fogad bennünket. Ez nemcsak a látvány szempontjából visszataszító, hanem a folyók, tavak élővilágára nézve is negatívumot jelent. Nincs ez másképp a Maros mentén sem. A következő videóval szeretnénk szemléltetni azt az elkeserítő látványt, amely a Maros parton fogad bennünket:

A képek önmagukért beszélnek. Komoly mentalitásváltásra lenne szükség ahhoz, hogy megértsük, elsősorban saját magunknak ártunk azzal, ha szennyezzük azt a környezetet, amelyben élünk. Természetesnek vesszük azt is, hogy az ivóvíz a megfelelő mennyiségben mindig rendelkezésünkre áll. Ennek következtében sokszor nem úgy viszonyulunk a vízhez, ahogy az megérdemelné, pazaroljuk, szennyezzük, nem vigyázunk környezetünkre.

A Marosvásárhelyi Rádió a környezettudatos nevelés fontosságára hívná fel a figyelmet, reméljük érezhetően változni fog a szemléletmód a vízzel kapcsolatosan is.

Amennyiben Önöknek is fontos, hogy tiszta ivóvizet fogyasszanak, hogy szemétmentes környezetben éljenek, csatlakozzanak a felhívásunkhoz. Ha szemetes vizeket látnak, kérjük fényképezzék le, és üzenetben küldjék el a Marosvásárhelyi Rádió közösségi oldalára. Ugyanakkor kampányunk célja nemcsak az, hogy megmutassuk, milyen szennyezettek a vizeink, hanem, hogy konkrét cselekvésre bírjuk Önöket!

Kizárólag a mi érdekünkről van szó, amelyet úgy tűnik nem ismerünk eléggé. Csakis RAJTUNK múlik, hogy milyen környezetben élünk. RAJTAD is.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink