Közönségteremtés az irodalomnak – mainstream, de működik

Az Élő Várad Mozgalom Marosvásárhelyen

Főpróbát tartott Marosvásárhelyen, a Nemzetközi Könyvvásáron, az Élő Várad Mozgalom. Produkciójuk, amely a Főpróba címet viseli,  olyan felolvasásos performansz, amely Zudor János nemrég elhunyt költő Romániából jöttem című kötetének margójára született, ám saját írások, amelyeket ez alkalommal Kemenes Henriette, Osváth Zsuzsa és Tasnádi-Sáhy Péter adott elő.

IMG_20181115_153337A mozgalom olyan szellemi műhely kíván lenni Nagyváradon, amely a Holnaposok nyomdokain népszerűsíti a helyi magyar irodalmat, elsősorban a fiatalokat. Tagjai szintén fiatal írók, költők, akiknek írásai már antológiában is megjelentek. Az első antológiájuk az év elején látott napvilágot. Az Élő Várad Mozgalom egyre inkább összművészeti jelleget kíván ölteni, az irodalmat, a költészetet a legközvetlenebb eszközökkel kell eljuttatni az olvasókhoz – vallják a mozgalom tagjai, akik azt is elmondták, hogy módszerükkel közönségre találtak, illetve a közönség is felfigyelt rájuk.

A Marosvásárhelyi Könyvvásáron sajnos mostoha körülmények között léptek fel, mikrofon híján a szöveg nehezen volt érthető, de az összegyűlt közönség, fülét hegyezve, azért belekerült a produkcióba. A Várad folyóirat irodalmi rovatának szerkesztője, a Főpróba rendezője, szintén a színház felől érkezett, úgy, ahogyan többen is a mozgalom tagjai közül. Az erőteljes színház-irodalom kombináció innen is fakad. Tasnádi-Sáhy Péterrel beszélget Szuszámi Zsuzsa.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÉRTSÜNK SZÓT

Live Video

Partnereink