Közlekedési fennakadásokat okozott a havazás

Majdnem 8 órán keresztül volt leállva a forgalom az egyes jelzésű országúton, Brassó és Predeal között, mindkét irányban.

Egy megcsúszott teherautó miatt éjfél után kevéssel leállt a forgalom, és reggel 8 óra után indult újra az egyik sávon, Brassó irányába. Jelenleg hókotró gépekkel dolgoznak. Brassóban már nem havazik, így hamarosan mindkét irányban elindulhatnak a gépkocsik – nyilatkozta rádiónknak a Brassó megyei Rendőr-főfelügyelőség szóvivője, Mihaela Hermenean. A megyében azonban téli körülmények között lehet közlekedni.

Brassó megyében forgalmi korlátozást rendeltek el a 7 és fél tonnánál nagyobb járművek esetében az 1A jelzésű országúton, Négyfalu és Khéja között. Ugyancsak forgalmi korlátozást rendeltek el az említett gépkocsi-csoportnak az éjszaka a 73-as jelzésű országúton, Törcsvár-Felsőmoécs-Fundáta között, reggel 9 órakor törölték a korlátozást.

A vihar sújtotta megyék prefektusainak napvilág kell értesíteniük a Belügyminisztérium légi bázisait, amennyiben szükség van a beavatkozásukra a nehezen megközelíthető térségekben – erre hívta fel a figyelmet ma Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár. Hangsúlyozta, azért fontos időben értesíteni a légi bázisokat, hogy az esetleges mentések ne nyúljanak az éjszakába. Iași övezetében például korlátozott repülési körülmények vannak jelenleg érvényben – figyelmeztet Raed Arafat.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink