Kozák Danuta történelmet írt Rióban!

Kozák Danuta megvédte londoni olimpiai bajnoki címét a kajak egyes 500 méteres futamában. A magyar kajakos jól rajtolt, de a fehérorosz Litvincsuk jobban kapta el a rajtot, így ő állt az élen. 250 méter után Kozák Danuta átvette a vezetést és hatalmas tempót diktált, amivel egy hajóhossznyira eltávolodott és onnan már nem volt megállás, olimpiai bajnok lett. Hallgassa meg Kozák Danuta verseny utáni nyilatkozatát:

Kozák Danuta sporttörténelmet írt azzal, hogy ő lett az első magyar kajakos, aki négyszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. Kajak-kenuban négy háromszoros magyar olimpiai bajnok van és mindannyian kajakosok, a négyből ketten hölgyek: Kovács Katalint és Douchev-Janics Natasát az olimpiai aranyak számában beérheti még Szabó Gabriella. A férfiaknál Kammerer Zoltán és Storcz Botond vallhatja magát háromszoros olimpiai bajnoknak magyarként, együtt nyertek párosban és kétszer négyesben. A magyar szövetségi kapitány szerint, Kozák Danuta már most egy legenda, Storcz Botondot hallják:

Ugyanebben a futamban állt rajthoz Benedek Dalma Ruzicic is, aki szerb színekben versenyzett és a hetedik lett. Benedek Dalma elégedett volt:

A riói tudósítás támogatója a Tusnád Ásványvíz, “frissesség a hegyek szívéből”.

Forrás: Szép Zoltán/MVR
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink