Kovászna megye is csatlakozik a világszintű szemétgyűjtő akcióhoz

Kovászna megyében több mint húsz intézmény, és a szervezők reményei szerint több ezer önkéntes vesz részt szombaton a Let`s do it világszintű szemétgyűjtő akcióban.

Grüman Éva programkoordinátor a lécfalvi szemétlerakónál tartott sajtótájékoztatón elmondta, eddig 1500-an jelentkeztek, de az esemény napjáig lehet még jelentkezni. Háromszéken is az erdőszéleket, a folyóvizek partját takarítják, de mivel Kovászna megye az ország egyik legtisztább térsége, ezért nem a begyűjtött hulladék mennyisége számít, a környezettudatos nevelésre fektetik a hangsúlyt. Az önkéntesek szombaton reggel 9 órakor a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban találkoznak, a városban több helyszínen takarítanak, az Olt folyó, a Debren patak partján, Sugásfürdő és Előpatak felé az erdőkben, és az Őrkő negyedben.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt

Kovászna megye több településén az önkormányzatok a tanintézetekkel karöltve szervezik meg az akciót. Ambrus József, a Hulladékgazdálkodási Egyesület igazgatója elmondta, az egyesülethez tartozó hulladékbegyűjtők, és a lerakót működtető ECO Bihor is felkészült az akcióra, bármennyi szemetet ingyen elszállítanak és átvesznek. Kérdésünkre kifejtette: a háromszéki falvakon jelentősen csökkent a vegyes hulladék mennyisége, ami azt jelenteni, hogy egyre többen komposztálnak, szelektíven gyűjtenek. „Ha a különbözetet kihordanák az erdő szélére, térdig járnánk már a szemétbe, hiszen havi ezer tonna csökkenést mutatnak a statisztikák”- mondta Ambrus József.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Tamás Sándor
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink