Korszerű turisztikai iroda nyílt Sepsiszentgyörgyön

Turisztikai információs iroda nyílt szerdán Sepsiszentgyörgy főterén, az egykori művészellátó üzlet helyén. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület munkatársai szebeni, budapesti, bécsi irodák mintájára rendezték be a korszerű létesítményt.

Grüman Róbert Kovászna Megye Tanácsának alelnöke a megnyitón kifejtette: Kovászna és Bálványos után Sepsiszentgyörgyre érkezik a legtöbb turista, ezért fontosnak tartották, hogy megfelelő tájékoztatást, eligazítást kapjanak. A sepsiszentgyörgyi turisztikai iroda délután hatig tart nyitva, szombaton is dolgoznak, és keresik a megoldást, hogy a nyári szezonban vasárnap is nyissanak.

Tamás Sándor a háromszéki közgyűlés elnöke szerint a turizmus működtetése a magánszféra feladata, ám az önkormányzat az infrastruktúra fejlesztéssel, rendezvények szervezésével, a térség népszerűsítésével segíthet a vállalkozóknak. Antal Árpád Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint, gátolja az idegenforgalom fejlődését, hogy Székelyföldet elkerülik az autópályák. Sepsiszentgyörgyön a romokban álló Bodok szálló lehet a szimbóluma az elhibázott magánosításoknak. Ugyanakkor a korszerű Sepsi Arénában nagyszabású konferenciákat lehetne szervezni, de nincs elég szálláshely, a városban nem lehet 800- 900 személyt egyszerre elszállásolni, addig nincs erre lehetőség. Remélem, valóban a gazdaság húzóágazata lehet a turizmus Háromszéken, de még messze állunk a kitűzött céltól, mondta Antal Árpád.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink