Kormányátalakítást jelentett be Dacian Ciolos

Kormányátalakítást jelentett be tegnap délután Dacian Ciolos miniszterelnök, aki négy miniszterét váltotta le.

A kormányfő sajtótájékoztatóján közölte, hogy Adrian Curaj oktatási-, Dan Costescu közlekedési-, Marius Bostan távközlési- és Dan Stoenescu határon túli románokért felelős minisztert váltotta le.

Döntését azzal indokolta, hogy bizonyos projektekben lemaradások voltak, és kormányának új lendületre van szüksége. A volt közlekedési miniszternek főleg azt rótta fel, hogy nem sikerült véghezvinnie az autópályákat építő országos útügyi vállalat reformját, ezért az autópályák építése lassan halad. A volt oktatási miniszter esetében azt nehezményezte, hogy nem sikerült tisztáznia kellő határozottsággal a doktori dolgozatok esetében felmerült rendszerszintű plágiumgyanút. A határon túli románokért felelős miniszterrel azért volt elégedetlen, mert nem sikerült megfelelően népszerűsítenie a külföldön élő román állampolgárok körében a levél útján történő szavazás lehetőségét, amit idén vezettek be – magyarázta Dacian Ciolos.

A kormányfő közölte: oktatási miniszternek Mircea Dumitrut, a Bukaresti Tudományegyetem rektorát, közlekedési miniszternek Sorin Buse menedzsert, a határon túli románokért felelős tárcavezetőnek Maria Ligor kanadai román nagykövetet javasolta Klaus Johannis elnöknek. A távközlési tárca élére ügyvivő jelleggel Dan Tudorachét ajánlotta.

A tavaly novemberben hivatalába lépett szakértői Ciolos-kormányból idén négy miniszter mondott le önként vagy volt kénytelen távozni a miniszterelnök döntése alapján.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink