Könyves tiltakozást szerveznek a katolikus gimnáziumért

BUK_4055 (1)November 12-én 15 órától tüntetést szervez a Római Katolikus Státusz Alapítvány Marosvásárhelyen, a Vár vársétány felőli bejáratánál – tájékoztatta ma a sajtó képviselőit a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János Egyházközség plébánosa, Oláh Dénes, a Maros-Küküllő egyházkerület főesperese a Deus Providebid Tanulmányi Ház előcsarnokában tartott sajtótájékoztatón.

Oláh Dénes főesperes elmondta: a szombati tüntetésen a beszédek, az ima és az énekszó mellett azt tervezik, hogy a jelenlévők közösen elmondják Reményik Sándor több száz példányban kinyomtatott: Templom és iskola című versét, majd ezt követően átvonulnak a Római Katolikus iskola udvarára, ahol könyveket helyeznek el, adomány jeléül.

Oláh Dénes főesperes azt kérte, mindenki vigyen magával egy könyvet, és csendben, fegyelmezetten vonuljon az iskola elé, valamint, hogy ne vigyenek magukkal zászlót, pártszimbólumokat vagy a rendőrség által fehér fegyvernek minősíthető eszközöket. Hozzátette: Marosvásárhely mellett Erdély-szerte szimpátiatüntetésekre kerül sor a magyar oktatás mellett.

Mint arról beszámoltunk, a Római Katolikus Teológiai Gimnázium létrehozása miatt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség bűnvádi eljárást indított Tamási Zsolt iskolaigazgató és Ştefan Someşan megyei főtanfelügyelő ellen.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink