Kongresszusi választásokat tartanak ma az Egyesült Államokban

A négyéves amerikai elnöki ciklus félidejében sorra kerülő, Donald Trump eddigi hivatali tevékenységét értékelő és a második két évet befolyásoló: kongresszusi választásokat tartanak ma az Egyesült Államokban teljesen megújítják a 435 tagú szövetségi képviselőházat és újraválasztják a szenátus tagjainak kevesebb, mint a felét, a 100 szenátor közül 35-öt – ezen kívül 36 államban kormányzóválasztást is tartanak.

Egészen nyugodtan elmondhatjuk, hogy a republikánusok uralták a kongresszust, tehát az alsóházat és a szenátust, most egyre több előrejelzés van, hogy talán várható „egy kék hullám”, azaz a demokraták elvihetik az alsóházat, és vannak olyan hangok, amelyek azt mondják, hogy talán a szenátusba is többségbe kerülhetnek – szakértette Ady András külpolitikai elemző, aki elmondta, hogy ez nem Donald Trump választása, de mindenképpen egy véleményező referendum a megvalósításairól.

Ha republikánusok lesznek továbbra is az alsóház, ez könnyíteni fogja Donald Trump kormányzását, hogy nyugodtabban befejezhesse az első terminusa második részét is, folytatódna pl. az adók további nyírbálása, vagy tovább támadhatná az Obamacare – t, stb. Ha demokrata lesz az alsóház, az blokkolhatja Trump elképzeléseit, blokkolhatná törvényhozói lendületét – nyilatkozta az elemző. Riporter, Magyari Izabella.

Forrás: Hirado.hu
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BAK-ELIT PARTY – Dj. Dr Tötivel

Live Video

Partnereink