Kolozsváron és Bukarestben is sztrájkba lépnek a tanügyisek

Sztrájkba lépnek ma a tanügyi szakszervezeti szövetség kolozsvári és Bukarest hatodik kerületi tagjai – közölte tegnap az AGERPRES hírügynökséggel a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének elnöke.

Simion Hăncescu szerint egyes tanügyi szakszervezetek függetlenként önálló döntéseket is hozhatnak, még akkor is, ha a szövetség egészében képviseletük nem éri el az 50 százalék plusz egy fős arányt. Május végén Simion Hăncescu bejelentette, hogy a szakszervezeti szövetségen belül szavazást kezdeményez arról, lépjenek-e sztrájkba június 12-étől. A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetség nemrég a Parlament épülete előtt tüntetett az egységes bértörvény miatt. A tervezetet szerdán fogadta el döntő fórumként a Képviselőház.

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter szerint a tanügyi alkalmazottak fizetésemelését azért halasztották 2018 márciusára, mert a jogszabály-tervezethez számos módosító javaslat érkezett, és tartaniuk kell magukat a 2020-ig előirányzott 32 milliárd lejes kerethez. A munkaügyi miniszter emlékeztetett, hogy idén már 6 milliárd lej értékben növeltek béreket, a többi között a tanügyben, az egészségügyben és a kulturális intézményekben.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

RÁDIÓSZÍNPAD

Live Video

Partnereink