Kolozsvár nyerte a döntő első mérkőzését

Az U Kolozsvár nyerte a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének első mérkőzését, miután csütörtök este, a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban 64-66 (12-12, 18-15, 12-19, 22-20) arányban legyőzte a címvédő Sepsi SIC együttesét.

A fordulatos, kiegyensúlyozott mérkőzés első félidejének végén a hazaiak 30-27-re vezettek. Az U fordított, és egy 12-19-es negyed után, az utolsó 10 perc előtt 42-46-ra vezetett. 13 másodperccel a vége előtt ismét a hazaiak mentek két ponttal, 63-61-re, de Taneisha Harrisonnak egy hihetetlen hárompontos találatával 63-64 lett, és még mindig volt 8 másodperc. A Sepsi SIC nem tudott élni az akár győzelmet érő utolsó támadás esélyével, Marshall egy nagyon szerencsétlen passzal próbálkozott Shegog irányában, amire lecsapott Mandache, akit csak szabálytalanul lehetett megállítani, mindkét büntetőjét érvényesítette és 63-66 lett. Elvben még volt esély, hisz négy másodperc maradt, ám a kolozsvári lányok azonnal faultoltak, így elkerülték azt, hogy a SIC hárompontossal próbálkozzék, a megadott két büntetőből egyiket érvényesítették, és így alakult ki a 64-66-os végeredmény.

A győztes csapat legeredményesebb játékosa a double-doublet produkáló Brittany Janelle Denson volt (16 pont, 14 lepattanó), Taneisha Harrison 17, Andra Mandache15 pontig jutott.

A Sepsi SIC-ből Tyaunna Dominique Marshall 19 pontot szerzett, Chandra Harris szintén double-double-t hozott, 14 ponttal és 10 lepattanóval.

A második meccsre pénteken este hét órától kerül sor a Szabó Kati sportcsarnokban. A mérkőzést élőben közvetíti a kolozsvári és a marosvásárhelyi közszolgálati rádió, valamint a Sepsi Rádió.

A párharc egyik csapat három győzelméig tart.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink