Kolozsvár a legvonzóbb a munkakereső fiatalok körében

Kolozsvár a legvonzóbb város azon romániai fiatalok körében, akik munkahely kedvéért hajlandók lennének más településre – derül ki a Karriervásár idén tavasszal készült felméréséből.

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint a válaszadók közül legtöbben – 46 százalékuk – Kolozsvárt jelölték meg a városként, ahová a legszívesebben költöznének munkahely kedvéért. A második Bukarest 17, a harmadik Nagyszeben 8 százalékkal. A következő Brassó 7, majd Temesvár 5,9 tized százalékkal. Sereghajtók: Nagyvárad, Iasi, Marosvásárhely, Gyulafehérvár, Konstanca és Arad.

A felmérés során arra is rákérdeztek, mi ösztönözné a fiatalt arra, hogy elhagyja eddigi lakóhelyét munkahely betöltése érdekében. A válaszadók 77 százaléka azt felelte: az állásnak összhangban kell állnia érdeklődési körével, 67 százalék a karrierben való előrelépést is fontosnak tartja, 55 százalékukat a jelenleginél nagyobb fizetés késztetné arra, hogy más településre költözzön. A Karriervásár március 9-e és május 3-a között végezte el a felmérést Iasi, Nagyszebenben, Brassóban, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon és Gyulafehérváron, 1.926 fős mintán.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink