Kilencen meghaltak tegnap egy müncheni lövöldözésben

Kilenc személy meghalt, 16-ot megsebesültek a tegnapi müncheni lövöldözésben, amelynek elkövetője tette után öngyilkosságot követett el.

Egyelőre nem tudni a bevásárlóközpontban történt lövöldözés pontos okát. A mára virradó éjszaka a rendőrség azt közölte: nagyon valószínű, hogy egyetlen ember akciójáról van szó, az indokok egyelőre nem ismertek.

Az elkövető egy 18 éves Münchenben élő német-iráni kettős állampolgár volt. A lövések tegnap 16 óra körül dördültek el egy gyorséteremben, majd egyik, a közelben lévő utcában folytatódtak. A szemtanúk három támadóról beszélnek, akik később a bevásárlóközpontba mentek be. A támadások után a vasúti, illetve helyi tömegközlekedést a hatóságok azonnal leállították, a járművek éjfél előtt fél órával indultak újra.

A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre. A sérültek közül hárman súlyos állapotban vannak, köztük, akárcsak az áldozatok között fiatalok, illetve gyerekek is vannak. A román Külügyminisztérium információi szerint az áldozatok között nincsenek román állampolgárok.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink