Két napos lesz a referendum

Október 6-án és 7-én 7 és 21 óra között zajlik majd a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló népszavazás – nyilatkozta Nelu Barbu kormányszóvivő a tegnapi rendkívüli kormányülés után, amelyen a kabinet elfogadta a referendum megszervezésének részleteiről rendelkező jogszabályokat.

A szavazóknak a következő kérdésre kell majd igennel vagy nemmel válaszolniuk: Egyetért-e a Románia alkotmányát módosító törvénnyel a parlament által elfogadott formában?

A Dăncilă-kabinet a népszavazás megszervezéséről szóló sürgősségi rendeletet és két határozatot fogadott el tegnapi ülésén. A referendum megszervezésére 163,712 millió lejt különítettek el. A népszavazás napjain külföldön tartózkodó román állampolgárok a diplomáciai képviseleteken és a külföldi román kulturális intézetek székhelyén kialakítandó szavazókörzeteknél voksolhatnak. Az érintett országok illetékes hatóságainak beleegyezésével a külügyminisztérium ezeken a helyszíneken kívül is rendezhet be szavazókörzeteket – tette hozzá a kormányszóvivő.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink