Két különböző bolygóról érkeztünk de mindenáron együtt akarunk élni

Beszélgetés Csányi Sándorral a stand-up műfajáról és filmről

A stand-up comedy, vagyis a kabaré műfajában is kipróbálja magát Csányi Sándor, nemcsak előadóként, hanem szerzőként is. A művész a Bernády Napok keretében lépett a marosvásárhelyi közönség elé, akinek nem volt teljesen idegen Csányi Sándort ebben a szerepkörben látni, hisz két évvel ezelőtt már fellépett egyszemélyes produkcióval a Kultúrpalotában.

A Hogyan értsük félre a nőket? című produkció a nyáron született az öt évvel ezelőtti előadás nyomán, Robert Dubac: A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című művének továbbgondolásaként. A produkciót a Thália színházban játszotta Csányi Sándor, és saját bevallása szerint, rájött arra, hogy számtalan változatban lehet továbbgondolni, kiegészíteni azokat a szövegeket. A férfi és a nő közötti ellentét, a félreértések, anektodikussá váló helyzetek örökkévalók, életünknek természetes hozzátartozói. Csányi Sándor egészséges humorral tárta elénk azokat az alaphelyezeteket, amelyek nap mint nap jelen vannak egy párkapcsolatban, amelyek minduntalan lezajlanak férfi és nő között.

1

Csányi Sándort többnyire romantikus közönségfilmek szívtiprójaként ismerjük a vászonról, most azonban váltani igyekszik, egy időre legalábbis félretenni a romantikus filmeket, és drámában szerepelni. Szász Attila: Örök tél című drámáját már láthatta az erdélyi közönség, amelyben Csányi Sándor egy Szovjetúnióba deportált foglyot játszik. Erről a filmről, és a kabaré műfajáról beszélgetünk Csányi Sándorral, aki a közeljövőben ez utóbbinak szeretné a legnagyobb figyelmet szentelni.

Szerkesztő: Szuszámi Zsuzsa.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink