Késik két csíkszeredai beruházás elkezdése

A drágulások, a korábbi számításoknál sokkal nagyobb kiadások miatt késik két csíkszeredai, erre az évre tervezett beruházás elkezdése.

A Kalász lakótelep felújításáért, illetve az észak-dél irányú elkerülő út elkészítésért összesen, várhatóan 6,5 millió lejjel kell majd többet fizetnie a csíkszeredai önkormányzatnak. A kormány különböző intézkedései, a minimálbér-emelés, és az infláció mellett a nyersanyagok árának, a munkaerő bérének emelkedése miatt kell számolni közel 30 százalékos költségnövekedéssel a beruházásoknál.

A Kalász lakótelep felújításának becsült értékét ezelőtt három évvel 9,5 millió lejben határozta meg az önkormányzati képviselő-testület, ezt a összeget 14,7 millióra kellett emelni. Az észak-déli irányú, a vasúti felüljáró hídtól a Rét utcáig vezető elkerülő út építésének költségeit 16,4 millió lejről 19,9 millióra kellett módosítani. A Kalász lakótelep felújításához szükséges közbeszerzési eljárást meg kell ismételni. A vasút mellett létesítendő kerülőút építéséhez szükséges közbeszerzési eljárást még nem írták ki, egyelőre a szakhatósági engedélyezés folyamatánál tartanak.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Dobos László
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink