Kalákában épülhet újjá az atyhai templom

A Hargita megyei atyhai templom újraépítéséről egyeztettek.

A leégett templom helyszínére látogatott tegnap Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, Biró Barna Botond alelnök, több megyei tanácsos, Katona Mihály, Korond polgármestere, Mátyás Károly főesperes, hogy megbeszéljék Albert Márton tervezővel és a helyiekkel, hogyan tudnának segíteni a templom újraépítésében.

Borboly biztosította a helyieket, hogy a közösség számíthat a megyei tanács segítségére – adja hírül a megyei önkormányzat sajtószolgálata. Adományokat gyűjtenek, a pénzügyi forrásokat újra csoportosítják, hogy részben támogatni tudják az újjáépítés folyamatát a lehetőségek függvényében.

Az esetről Kelemen Hunor szövetségi elnököt is értesítették, aki felajánlotta segítségét, hogy minél hamarabb újraépülhessen a templom. Ez egy hosszabb folyamat, de a megyei tanács segít a lépésekben – mondta a megyeelnök.

A helyszínen jelen lévő tervező szerint a legelső lépés a megmaradt épületrészek állapotának felmérése kell legyen, lehetséges, hogy lesz olyan rész is, amit le kell bontani. Szükség lesz fára, betonra, vasra és cserépre, szakemberekre és önkéntesekre, akik kalákában segítenek majd – hangzott el a tegnapi megbeszélésen.

Forrás: Asztalos Ágnes
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

DÉLUTÁNI RÁDIÓÚJSÁG

Live Video

Partnereink