Jövő héttől kezdődnek a felvételik

Jövő héten kezdődnek a beiratkozások és a felvételik az egyetemekre. A kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetem július 14-e és 30-a között szervezi meg a felvételit. Idéntől online – előiratkozás is van. Soós Anna rektor-helyettest hallják.

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen az iratkozás on line történik, ha valaki a helyszínen szeretne beiratkozni, azért külön kell fizetnie. Az egyetem honlapján magyar nyelven egyelőre csak a tavalyi információk jelennek meg, de Szilágyi Tibor professzor, visszavonult rektorhelyettes rádiónknak elmondta, igyekeznek ezt orvosolni. Tavaly a közös listás versenyben, vagyis a költségtérítéses helyekre nem jutottak be magyar diákok, mivel jóval kevesebben jelentkeztek. A felkészítőket már megtartották az egyetemen.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen jövő héten kezdődik az intenzív felkészítő, ez július 13-dika és július 18-dika között zajlik. Ez egybeesik a beiratkozások időszakával is. A felvételi július 20-án kezdődik és július 24-ig tart. Balási András rektorhelyettest halljuk.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi székhelyű Műszaki és Humántudományok karán idén 12 alapképzési szakon hirdetnek helyeket, eggyel több szakon, mint tavaly, hiszen idéntől indul Sepsiszentgyörgyön az agrármérnöki szak, 30 hellyel. Kelemen András dékánt halljuk.

Bódizs Edit összeállítását hallották.

MVR

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink