Jobbak az érettségi eredmények mint tavaly

Maros megyében 68,29 százalék az átmenési arány az érettségi vizsgán, vagyis 2.800 diáknak sikerült a megmérettetés, ami 9 százalékkal több, mint tavaly – nyilatkozta Ştefan Someşan főtanfelügyelő.

A legjobb eredmény a marosvásárhelyi Omega magánlíceumban született, ahol mind az 5 jelentkezőnek sikerült a vizsgája. A második az Unirea Főgimnázium 99,54 százalékos átmenési aránnyal, a következő az Alexandru Papiu Ilarian Főgimnázium 99,03 százalékkal és a negyedik a Bolyai Farkas Elméleti Líceum 94,7 százalékos átmenési aránnyal. A marosvásárhelyi iskolákban az átmenési arány 69,3 sszázalék. Maros megye leggyengébb eredményét a szászrégeni ‘Eugen Nicoară’ Elméleti Líceumban jegyezték, ahol a diákok mindössze 3,45 százalékának sikerül a vizsgája.

Kovászna megyében 62,78 százalék az átmenési arány az érettségi vizsgán, ami 5 százalékkal több mint tavaly. A legjobb eredményt a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Főgimnázium diákjai érték el, ahol 91,4 százalék az átmenési arány. Háromszéken a második a Székely Mikó Kollégium, 89,3 százalékos átmenési aránnyal. Kondor Ágota igazgatót hallják.

Kovászna megyében a harmadik legjobb eredményt a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum érte el, 86,5 tized százalékos átmenési aránnyal.

 

Hargita megyében 54,43 százalék az átmenési arány az idei érettségi vizsgán, mintegy 2 és fél százalékkal több, mint tavaly. A múlt esztendeinél jobb eredményeknek örülni kell – nyilatkozta rádiónknak Görbe Péter Hargita megyei főtanfelügyelő.

Hargita megyében a legjobb eredményt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákjai érték el, ahol 92,11 százalék az átmenési arány. A következő a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium 88,04 százalékkal. Az érettségi vizsga eredményeit ma este 8 óráig lehet megfellebbezni. Végleges eredmények pénteken lesznek.

 

Hét százalékkal nagyobb az átmenési arány az idei érettségi vizsgán, mint a tavalyin – derült ki a tanügyminisztérium honlapján ma délelőtt közzétett eredményekből. Országos szinten az érettségizők 66,41 százaléka szerzett átmenő jegyet. A legmagasabb átmenési arányt Kolozs megyében jegyzik, ahol a diákok 82,18 százaléka vizsgázott sikeresen. Kolozs megye főtanfelügyelő-helyettesét, Török Zoltánt hallják.

Országos szinten a második helyen Brassó megye áll 78,74 százalékos átmenési aránnyal, élen járnak a Szeben megyei végzősök is 76,81 százalékkal. A leggyengébben a Giurgiu, az Ilfov és a Teleorman megyei diákok szerepeltek. Ezekben a megyékben az érettségizők kevesebb mint fele kapott átmenő jegyet a vizsgán.

MVR

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TOP 30

Live Video

Partnereink