Jó hír érkezett iskolaügyben a képviselőházból

Kedvezően véleményezte szerdán a képviselőház oktatási bizottsága a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum megalapításáról szóló tervezetet. A magyar tannyelvű oktatási intézmény megalapítását jóváhagyó jelentést 18 támogató szavazattal és egy tartózkodással fogadták el a képviselők.

Ez azt jelenti: ha az RMDSZ törvénytervezetét a szenátus is elfogadja, az államelnök pedig kihirdeti, véget lehet vetni a több mint egy éve zajló kálváriának, újra lehet alapítani a római katolikus iskolát. A ma elfogadott törvénytervezet a katolikus iskola jogi státuszát rendezné, az áthelyezett osztályok visszavételét, az új osztályokba történő beiratkozást tenné lehetővé, a tanárok és az adminisztratív személyzet helyzetére nyújtana megoldást.

Az RMDSZ mellett a Szociáldemokrata Párt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége és a Mentsétek meg Romániát Szövetség bizottsági tagjai is megszavazták azt. A Nemzeti Liberális Párt és a Népi Mozgalom Párt képviselői még a voksolás előtt elhagyták az üléstermet, arra hivatkozva, hogy részt akarnak venni a plénum munkálatain.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KERTBARÁTOK / AGRÁRGAZDA
ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink