Jelentős bírsággal sújtják azokat, akik az építkezési hulladéktól törvénytelenül szabadulnak meg

Szigorításokat vezet be Sepsiszentgyörgy önkormányzata és jelentős büntetésekkel fenyegeti azokat, akik építkezési és bontási munkálatokból származó hulladékot raknak le csendőrlaktanya mögötti területen.

Mint tegnapi híradásainkban felhívtuk a figyelmet, egyre több helyen „nőnek ki a földből” az építőanyag kupacok. Sepsiszentgyörgyön a csendőrkaszárnya mögött, Árkoson pedig a falu határában találtunk hulladék kupacokat. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat ezt követően közleményben tudatta, hogy szigorításokat vezetnek be és felhívják a figyelmet, hogy a csendőrlaktanya mögött tilos az építkezési és bontási munkálatokból származó hulladék lerakása. Erre a helyszínen táblával is figyelmeztetnek, miszerint a büntetés magánszemélyeknek 3000 és 6000 lej között van, jogi személyeknek 25.000 lejtől 50.000 lejig terjed a környezetvédelmi törvény alapján.

építkezési hulladék

Hozzáteszik az Autocompress vállalat foglalkozik bontásból származó beton hulladék feldolgozásával, a kisebb bontási hulladékok elszállítása végett pedig a Tega köztisztasági vállalathoz kell fordulni. Árkos község polgármestere, Máthé Árpád is reagált tegnapi hírünkre és rámutatott, hogy az általunk lefotózott út menti hulladékkupac az önkormányzat beleegyezésével létesült, mivel az építkezési törmeléket szeretnék egy út alapozásához használni. „Más kérdés, hogy egyes könnyelmű emberek, viszonylag tágan értelmezik az építkezési hulladék fogalmát és annak módját is, ahogyan leürítik a hulladékot, például az úttestre”, tette hozzá az árkosi polgármester.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink