Jászberényi Sándor novellája a Litera-túrában

„Az első negyvennyolc órát az ember még könnyen elviseli alvás nélkül. A gondok a hetvenkettedik után kezdődnek. Például látni kezd dolgokat, amik nincsenek ott. A százhuszadik órára már egyáltalán nem tudja megkülönböztetni a valóságot az agyából előokádott rémképektől.”

B Szabo Zsolt
Jászberényi Sándor Vigye el az ördög című novelláját B Szabó Zsolt olvassa fel, csütörtökön este fél 9-től a Litera-túrában. A történet A lélek legszebb éjszakája. Történet álmatlanságról és őrületről című novelláskötetében, a Kalligram kiadónál jelent meg 2016-ban.

Jászberényi Sándor 1980 -ban született Sopronban, költő, novellista, a gonzó újságírás egyik magyar képviselője. 2001-től rendszeresen publikál a fontosabb irodalmi folyóiratokban, versei, novellái jelentek meg az Élet és Irodalomban, a Jelenkorban, a 2000-ben, a Tiszatájban, a Hévízben, a Holmiban stb.  Önálló kötetei: Ikarosz repülni tanul, 2000; 100 legszegényebb, 2009; Budapest-Kairó – Egy haditudósító naplója, 2013; Az ördög egy fekete kutya és más történetek, 2013 és A lélek legszebb éjszakája. Történet álmatlanságról és őrületről, 2016.

2007-től érdeklődése a Közel-Kelet és Afrika, illetve a politikai iszlám felé fordult. Interjút készített a nemzetközileg terrorszervezetként jegyzett Iszlám Dzsihád palesztin szervezet harcoló alakulatával valamint a Muzulmán Testvériség egyiptomi szervezetével. Járt Csádban (dárfúri konfliktus), Jemenben, Líbiában, Nigériában, a Gázai övezetben. 2007-től kisebb-nagyobb megszakításokkal Alexandriában él. Cikkeiért 2005-ben Szabad Sajtó-díjban, 2007-ben Minőségi Újságírásért Díjban, 2009-ben Junior Prima díjban részesült.(wikipedia)

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KŐBE ZÁRT MÚLTUNK

Live Video

Partnereink