Januártól igazságosabb adórendszer jön Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön megváltoztatják az utcák adóbesorolását, és jövőtől egy igazságosabb helyi adórendszert működtetnek.

Az elképzelés lényege, hogy többé nem az alapján kell többet vagy kevesebbet fizetni, hogy az ingatlan milyen távol van a városközponttól, hanem hogy az adott utcában milyen minőségű az infrastruktúra.

Antal Árpád polgármester rámutatott, hogy az elmúlt években a városban sok infrastruktúra fejlesztés történt, de vannak olyan utcák is ahol időközben megromlott vagy még nem épült ki megfelelő infrastruktúra. Kidolgoztak egy kritériumrendszert, amely figyelembe veszi az adott városrészen az út, járda, közvilágítás, csatornázás állapotát, a városközponttól illetve ipari övezettől való távolságot és közbiztonság minőségét.

A városháza www.sepsi.ro oldalán a „közigazgatási átláthatóság” résznél lehet tanulmányozni kinek hová sorolták utcáját és szeptember 26-án 16 órakor a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal gyűléstermébe nyilvános közvitára várják mindazokat, akik észrevételeket, javaslatokat akarnak megfogalmazni.

A jövő év januárjában életbe lépő új adóbesorolás révén előfordulhat, hogy egy város szélén lévő, de ipari övezettől távol eső, felújított és közbiztonság tekintetében is jónak mondható utcában emelkedik a helyi adó mértéke, viszont egy városközponthoz közeli, de nem elég jó infrastruktúrával rendelkező utcában kevesebb adót kell fizessenek az ott lakók.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink