Ismét visszakerül a katolikus iskola ügye a nyomozati szakaszba

A Maros Megyei Törvényszék ma ismét visszautalta az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek azt a vádiratot, amelyben a marosvásárhelyi katolikus iskola igazgatóját, Tamási Zsoltot és Stefan Somesan volt főtanfelügyelőt vádolta a Római Katolikus Gimnázium – szerinte törvénytelen – 2014-es létrehozásával.

A büntetőper előzetes eljárása során született mai határozatról Tamási Zsolt ügyvédje, Gogolák H. Csongor tájékoztatta az MTI-t. Mint mondta, az első fokon meghozott határozat ellen a hivatalos kiközlés utáni három napban fellebbezhet az ügyészség. Ha a határozat jogerős marad, az ügy megint visszakerül a vádhatósághoz, a nyomozati szakaszba.

A törvényszék tavaly decemberben már megsemmisítette a vádirat bizonyos részeit, és felszólította az ügyészséget, nyilatkozzon: fenntartja-e még a vádat. Az ügyészség akkor kiegészítette a vádiratot és fenntartotta a vádat, de – a mostani határozat szerint – nem megfelelően. Kérték, hogy a törvényszék küldje vissza az egész ügyet a nyomozati szakaszba. Ez megtörtént ma – nyilatkozott Gogolák H. Csongor ügyvéd. Hozzátette: sérült a védekezéshez való joguk, mert zavaros váddal szemben kellett védekezni.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink