Még éjfélkor is több százan tüntettek Budapesten

Még éjfélkor is több száz tüntető volt az utcán Budapesten, miután tegnap este a túlóratörvény ellen hirdettek meg tüntetést a Kossuth térre, amin a szabad oktatásért, és a bíróságok függetlenségéért is tiltakoztak. A többség éjfél előtt a Kossuth térről a körútra ment.

A Nyugatinál a rendőrök megpróbálták megállítani a tüntetőket, de áttörték a sorfalat, és tovább mentek a villamossíneken és az úttesten az Oktogon felé, többen kukákat borogattak az útra. A Király utca előtt aztán megint keresztbe állt a rendőrsorfal az úton, és szétválasztották az embereket, akiket feltereltek a járdára. Innen pedig már csak igazoltatás után, egyenként engedtek ki mindenkit. Korábban többen is füstbombákat, petárdákat és palackokat dobtak a Parlament főbejáratának lépcsőjén álló rendőrsorfalba, a karácsonyfa közelében pedig néhány tucatnyian megpróbáltak átjutni a rendőrökön, akik sokszor könnygázt vetettek be.

A tiltakozást a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet nevű diákcsoport hirdette meg. A tömegben feltűntek magyar és uniós lobogók, Momentum-, Jobbik-, LMP- és Párbeszéd-zászlók. A Parlament főlépcsőjét több sorban védték a rendőrök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság később azt közölte: a tüntetők nekimentek a rendőrsorfalnak, miközben zászlórúddal, üres palackokkal dobálták a rendőröket. A rendőrök könnygázt alkalmaztak a rájuk támadókkal szemben.

Simor Dániel a tüntetés egyik résztvevője nyilatkozott híradónknak.

Forrás: Index/MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ÖSSZHANG

Live Video

Partnereink