Ismét magyarellenes megnyilvánulásokkal szembesült a Sepsi OSK

Ismét xenofób, magyarellenes megnyilvánulásokkal kellett szembesülnie a sepsiszentgyörgyi csapatnak és a szurkolótáborának a vasárnapi Sepsi OSK – FCSB első ligás futballmérkőzésen – tájékoztat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat.

A FCSB drukkerei fütyülni kezdtek, amikor a brassói Ifjúsági Stadion hangosbemondóján magyarul mondták be a csapatokat, majd a mérkőzés során kiterítettek egy bannert, amelyen ez állt: „A ti otthonotok nem Romániában van. Menjetek innen!”

Bár egyre gyakoribbak a sportrivalizálás határait túllépő, magyargyűlölő megnyilvánulások a romániai futballmérkőzéseken, egyelőre semmilyen jelentős lépés nem történt ezek megelőzése érdekében. A bírók általában szó nélkül hagyják a gyűlölködő skandálásokat, az utólagos büntetések elmaradnak, miközben a helyzet egyre súlyosbodik – áll a közleményben. A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat levélben fordul a Román Labdarúgó Szövetséghez, amelyben ismételten felszólítják arra, lépjen fel a futballmérkőzéseken előforduló xenofób magatartások ellen. Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tesznek a történtek kapcsán.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink