Ismét felragyog Egymillió csillag a szegényekért

A Gyulafehérvári Caritas felszólítja a kormányt arra, hogy növelje az állami költségvetésből a szociális szolgáltatásokra szánt összeget, és így segítse az ország állampolgárainak azon 40 százalékát, akiket szegénység és társadalmi kirekesztettség veszélyeztet.  Ma a fővárosban és további 53 településen fog felragyogni Egymillió csillag a szegényekért.

Az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű akció Csíkszeredában -ma este 6 és 8 óra között zajlik a Szabadság téren, Csíkkarcfalván pedig a központban lehet gyertyát gyújtani és adakozni.  A begyűlt összegből rászoruló családok és egyedül élő idős személyek karácsonyát teszik szebbé, élelmiszercsomagokat állítanak össze számukra.

Újra kigyúlnak az együttérzés lángjai Erdélyben. A Caritas segélyszervezet ma este megszervezi a már hagyományosnak számító „Egymillió csillag a szegényekért” nevű szolidaritási akciót, amikor mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel.  „Az akció lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával is kifejezze, hogy minden nehézség ellenére, fontos a közösségünk és érdekel bennünket a szegény emberek sorsa”, hívta fel a figyelmet Hubbes Kinga, a Caritas Kovászna megyei képviselője. Idén a Caritas 20 erdélyi településen szervezi meg az akciót, pénteken este 6 és 8 óra között. Háromszéken két város és egy község csatlakozik az akcióhoz, így Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban a Mikó szobor előtt, Kézdivásárhelyen a Sportcsarnok előtt illetve Bereck központjában gyújthatnak gyertyát és adakozhatnak a rászorulóknak. A tavalyi hasonló akcióban Erdély szerte 28.582 lej gyűlt össze, és ezekből az adományokból több nehéz sorban élő család és egyedül élő idős személy részére készítettek élelmiszercsomagokat, így tették szebbé a karácsonyi ünnepüket, mondta Hubbes Kinga.

MVR/Dobos László/Kovács Zsolt

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink