Tovább emelkedett a tűzvész áldozatainak száma

Harminckilencre emelkedett a fővárosi Colectiv-klubban több mint egy hete történt tűzvész halálos áldozatainak a száma.

Bukarestben az Égési Sérüléseket Kezelő Kórházban három, az Egyetemi-, illetve a Floreasca Kórházban egy-egy fiatal halt meg, de elhunyt két, Hollandiába szállított súlyos sérült is. Így ma reggel összesen heten vesztették életüket. Sorin Cîmpeanu ügyvivő kormányfő ma úgy nyilatkozott a fővárosi klubban történt tragédia 16 súlyos sérültjét az éjszaka folyamán szállították külföldre, azonban ketten a repülőgép földet érése után meghaltak. Egyikük olasz állampolgár volt.

Ma további két sebesültet visznek a SMURD mentőszolgálat repülői Bécsbe. Holnap a SMURD gépeit Norvégiába és Finnországba indítják egy-egy sérülttel. Sorin Cimpeanu ideiglenes miniszterelnök ma bejelentette, hogy a kormány minden külföldi kórházakba küldött sérült kezelésének költségét, valamint egy-egy hozzátartozójuk külföldi szállásköltségét és ellátását fedezi, függetlenül attól, hogy milyen hosszú időszakról van szó. Az ilyen súlyos égési sérülések esetében páciensenként 100-150 ezer eurós kezelési költséggel lehet számolni, így a tragédia sebesültjeinek kezelési költsége 13-15 millió euróra emelkedhet, amit főleg a kormány tartalékalapjából fedeznek – közölte az ügyvivő miniszterelnök.

<p style="text-align: justify;"Jelenleg a tragédia 106 füstmérgezést és égési sérüléseket szenvedett sebesültjét ápolják bukaresti kórházakban, közülük 47-nek az állapota súlyos, életveszélyes. Az ideiglenes kormányfő szerint holnap Romániába érkezik egy francia, hétfőn pedig egy német orvoscsapat, hogy felmérjék egyes sérültek átvételének lehetőségét. Hozzátette: valószínűleg Nagy Britannia is vállalja néhány ember kezelését. Az érintett bukaresti kórházigazgatókkal és az egészségügyi miniszterrel közösen tartott mai tájékoztató végén Sorin Cimpeanu ideiglenes kormányfő bejelentette: a sajtóértekezlet közben értesült arról, hogy Magyarország is felajánlotta segítéségét. A magyar honvédelmi miniszter felajánlása szerint Budapest a bukaresti tűzvész öt sérültjének kezelését tudná átvenni – közölte Sorin Cimpeanu.

Fotó: www.hotnews.ro

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink