Ismét elnapolták az ítélethirdetést a Mikó-ügyben

Ismét elhalasztotta ma a legfelsőbb bíróság a jogerős ítélet kihirdetését a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatási perében – közölte az MTI-vel a bíróság szóvivője.

Stelian Bodeanu szerint a bírói testület ezúttal november 22-re tűzte ki az ítélet kihirdetését. A mai volt az ítélethirdetés harmadik elnapolása. A Székely Mikó Kollégium épületeit az 1948-as kommunista államosítás során a református egyháztól vették el. Az állam 2002-ben visszaszolgáltatta az ingatlanokat a református egyháznak. Később azonban egy feljelentés nyomán az Országos Korrupcióellenes Ügyészség büntetőpert indított a visszaszolgáltatási kérelmet

elbíráló bizottság tagjai ellen, akiket 2014 novemberében jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, és az ingatlanokat újraállamosították. Az egyház újabb restitúciós kérését 2016 májusában elutasította a restitúciós bizottság. Az elutasító határozat megsemmisítéséért indított perben első fokon eljáró brassói táblabíróság nem fogadta el az egyház érveit. A legfelsőbb bíróság a Brassóban 2016 decemberében hozott ítélet ellen benyújtott egyházi fellebbezés ügyében hirdet ítéletet.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink