Ismét áll a bál a fővárosban, több ezren tiltakoznak

Több ezren gyűltek össze vasárnap este a bukaresti Victoriei téren az igazságügyi törvényeket módosító tervezet ellen tiltakozva. A tüntetők elindultak a parlament épülete felé.

A kormánypalota előtti téren összegyűlt, zászlókkal, dobokkal és vuvuzelákkal felszerelt tömeg PSD-ellenes jelszavakat skandált és táblákat tartott a magasba, többek között ilyen felirattal: “PSD – a vörös pestis”, “Független igazságszolgáltatást akarunk!”, “Ostrom alatt áll a demokrácia”, Előrehozott választásokat!” A tüntetők 19 órakor elindultak a parlament épülete felé. A tiltakozásra való mozgósítás a Facebookon zajlott.

“A törvénycsomag elfogadása katasztrofális következményekkel járna Romániára és lakosaira nézve. Búcsút mondhatunk a független igazságszolgáltatásnak. Nem vagyunk magunkra az e törvények elleni harcban. A bíráktól és ügyészektől kezdve az Európai Bizottság elnökségéig mindenki a jogszabály-tervezetek ellen foglalt állást. Itt az idő, hogy valamennyien tegyünk az ügy érdekében, ne legitimáljuk a korruptaknak az igazságszolgáltatás ellenőrzés alá vonására irányuló kísérletét” - áll a Nem akarunk tolvaj nemzet lenni mottójú felvonulást népszerűsítő Facebook-oldalakon.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink