Iohannis szerint tárgyalni sem lehet az autonómiáról

Klaus Iohannis államfő felszólította a Szociáldemokrata Pártot, hogy az etnikai alapon szervezett autonómiát ne tegye alku tárgyává.

Ezek a tárgyalások, elvben, természetesek. (…) Azt kérem a Szociáldemokrata Párttól, hogy oldja meg a problémát, amit ő maga hozott létre. Ugyanakkor felszólítom, hogy ne tegyen alku tárgyává olyan dolgokat, amiről nem lehet tárgyalni. Például ne tárgyaljon semmiféle etnikai alapon szervezett autonómiáról. Vannak dolgok, amelyek nemkívánatosak Romániában, s amelyekről nem kell rendkívüli helyzetek nyomása alatt tárgyalni- nyilatkozta az államfő kedd este a berlini román nagykövetségen, ahol egy ünnepségre került sor a román-német diplomáciai kapcsolatok felvételének évfordulója kapcsán.

Kérdésre válaszolva az államfő azt mondta: olyan megoldást szeretne, amely gyorsan véget vetne a politikai válságnak. Véleménye szerint egy parlamenti demokráciában, amilyen Románia is, egy többség életképességét a leadott szavazatok bizonyítják. ‘Erről kell szerdán meggyőződnünk’ – tette hozzá az államfő.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink