Iohannis: Dragneáék óvodásként reagáltak a referendumra

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és annak elnöke, Liviu Dragnea óvodásként reagáltak a büntető törvénykezés tervezete kapcsán kezdeményezett népszavazás hírére – mondta Klaus Iohannis kedden.

A PSD és Dragnea úgy viselkedtek, mint az óvodában: Hívom apukámat, én is hívom apukámat, én a még erősebb bácsikámat hívom – mondta az államfő a szociáldemokraták és vezetőjük, Liviu Dragnea reakciójáról a népszavazás hírére.

Hozzátette, a szociáldemokraták azóta fontolgatják tisztségéből való felfüggesztését, amióta államelnök lett, de ő nem hiszi, hogy a folyamatra valóban sor kerül.

Iohannis azt mondta, nincs tudomása arról, hogy a közkegyelemre és az amnesztiára vonatkozó kormányrendeletet a napokban elfogadnák. Hozzátette ugyanakkor, hogy jelenleg a PSD-ben nagyon leszűkült a döntéshozók köre, tart afelé, hogy egy személyre korlátozódjon.

Az államfő Sorin Grindeanu miniszterelnökről úgy vélekedett: olyan ember, aki ért a politikához és akivel lehet tárgyalni. Klaus Iohannis kétnapos látogatáson tartózkodik Strasbourgban.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink