Imára kulcsolta a kezét tegnap Marosvásárhely

Zsúfoltságig megtelt tegnap este a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébániatemplom, ahol a Római Katolikus Teológiai Gimnáziumért és annak igazgatójáért, Tamási Zsoltért imádkoztak – írja a szekelyhon.ro portál.

Az iskola szülői közössége által meghirdetett közös imádkozásra felekezettől függetlenül gyűltek össze az emberek. Oláh Dénes főesperes beszédében hangsúlyozta: hálás Istennek azért, hogy a marosvásárhelyi és a Maros megyei magyarságot összekovácsolta a népért, az iskoláért, és annak igazgatójáért tartott közös imaalkalom. Azt a Tamási Zsoltot akarják megtörni, aki önfeláldozóan, szakmai hozzáértéssel, keresztény hittel kikaparta a gesztenyét, és a közösség élére állt – mondta. Az együtt éneklés és imádkozás közben felolvasták Márton Áron püspök gondolatait is, aki arról elmélkedett, egyáltalán nem véletlen, hogy Erdélyben a templomok mellett mindenhol iskolák vannak, amelyeket körömszakadtáig védték a közösségek.

Mint ismert, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség hatvan napra hatósági felügyelet alá vonta Tamási Zsoltot, a marosvásárhelyi tanintézet igazgatóját, ugyanakkor 30 napos házi őrizetet rendelt el Ştefan Someşan Maros megyei főtanfelügyelő ellen. A vádhatóság szerint a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium 2014-ben törvénytelenül jött volna létre.

Forrás: Székelyhon
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ARANYSZALAGTÁR

Live Video

Partnereink