Illyefalván is letépték a székely zászlót

A helybéli Molnár Mihály székely kapujára, illetve a tűzoltószertárra kitűzött zászlaját múlt hétfőn tépték le a Dinamo futballcsapat drukkerei, tájékoztat az RMDSZ háromszéki szervezetének sajtóirodája.

„A székely kapura székely zászló jár. S ahányszor leveszik, én annyiszor teszek vissza mást” – nyilatkozta Molnár Mihály, aki az édesapjától örökölt magyar címeres lobogót is kitűzi minden magyar ünnepen. Tamás Sándor az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke székely zászlót ajándékozott az illyefalvi férfinak.

„Ha egy székely zászlót letépnek, kettőt teszünk helyébe” — fogalmazott Tamás Sándor. A politikus illyefalvi látogatása során további nyolc portára kopogott be Fodor Imre helyi polgármesterrel, és adtak székely lobogót, többek között Vass Gabriellának is, aki szemtanúja volt az esetnek. Elmondása szerint egy Ilfov megyei rendszámú személyautó megállt a kapu előtt, egy férfi kiszállt belőle és letépte a zászlót.

Mint arról beszámoltunk a Dinamo egyik szurkolója a Sepsi OSK elleni mérkőzés utolsó perceiben magyar zászlót lopott a helyi drukkerektől, és Szotyorban a református temetőkertben is valószínű ők tépték le a székely zászlót. Fodor Imre, Illyefalva polgármestere az eset kapcsán elmondta: „Ez provokáció volt, mi pedig nem erőszakkal kell viszonyulnunk ehhez a helyzethez, hanem úgy, hogy ha elvitték mást teszünk, ha kettőt visznek el, négyet tűzünk helyette.”

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BAK-ELIT PARTY – Dj. Dr Tötivel

Live Video

Partnereink