Igazságosabb adórendszert vezetnek be Sepsiszentgyörgyön

A jelenleginél igazságosabb helyi adó rendszert vezet be a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Jelenleg ugyanis a város négy földrajzi övezetre van osztva, és annak függvényében kell többet vagy kevesebbet fizetni, hogy az ingatlan mennyire van távol a városközponttól.

Antal Árpád polgármester érdeklődésünkre elmondta, nem tartja igazságosnak ezt a besorolást, hiszen a városban az elmúlt években sok infrastruktúra fejlesztés történt, de vannak olyan utcák is ahol időközben megromlott vagy még nem épült ki megfelelő infrastruktúra. Emiatt előfordulhat hogy két egymástól tíz méterre lakó család egyforma ingatlanadót fizet, holott egyikük utcája fel van újítva a másik utca pedig nincs.

Sepsiszentgyörgyön a törvény által megengedett legalacsonyabb szinten tartják a helyi adókat, de jövő évtől próbálnak igazságosabb övezeti besorolást életbe ültetni. Kidolgoztak egy objektív kritérium rendszert, amelyet közvitára bocsátottak, így a lakosság a városháza www.sepsi.ro oldalán megnézheti hová sorolták utcáját és augusztus 8-ig véleményezheti.

Marad továbbra is az A, B, C és D övezeti besorolás, de azt többé nem a városközponttól való távolság alapján határozzák meg, hanem egy objektív kritériumrendszer szerint az infrastruktúra és a közbiztonság minőségének alapján sorolnak be minden utcát annak függvényében, hogy történtek-e ott új beruházások illetve mennyire évültek el a régebb végzett korszerűsítések.

Forrás: Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

TURISZTIKAI MŰSOR – TÜNDÉRKERT

Live Video

Partnereink