Idén is lesz Örmény Művészeti Fesztivál Gyergyószentmiklóson

Gyergyószentmiklóson VIII alkalommal szervezik meg az Örmény Művészeti Fesztivált, melyen a tavaly óta az Erdélyben együttélő nemzetek is bemutatkoznak.

A háromnapos rendezvény ma délután 17 órakor kezdődik, a tavaly felállított örmény jelkő, a hácskár megkoszorúzásával. A Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület, az Erdélyi magyarörmények Szövetsége és Gyergyószentmiklós Önkormányzata által szervezett rendezvény programjában több kiállítás megnyitó is szerepel, lesznek koncertek, kézművesek mutatják be a régi mesterségeket, és nem marad el a Churutfesztivál sem.

Kiemelkedő személyiségek is megtisztelik a rendezvényt, jelen lesz Örményország romániai új nagykövete Sergey Minasyan. Vasárnapra pedig a pápa romániai nagykövete érkezik, Miguel Maury Buendìa vatikáni nuncius tartja a vasárnapi búcsús szentmisét, melyen Jakubinyi György római-katolikus érsek és örmény kormányzó megáldja majd a restaurált üvegablakokat. Egy harangot is felszentelnek, az örmény temető első harangját Lázár János emlékére adományozta a családja.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Vincze Csilla
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink