Idén is felolvasó maratonnal ünnepel Marosvásárhely

Idén is felolvasó maratonnal ünnepli Marosvásárhely január 15-én a román kultúra, illetve január 22-én a magyar kultúra napját.

A két rendezvény közötti héten további kulturális rendezvényekre, tematikus előadásokra várja az érdeklődőket a Studium – Prospero Alapítvány. Tavaly először a magyar és a román mellett a városban élő más nemzetiségek kultúrái is szerepet kaptak a rendezvénysorozat keretében. Ezzel kezdetét vette a felolvasó maraton Kultúra hetévé való bővítése. A 2018-ban elkezdett új hagyományt idén is megőrzik, a magyar és a román kultúra mellett a szász, az izraelita, az örmény és a roma kultúrát is ünnepelni fogják különböző rendezvényekkel.

A román kultúra napján, Mihai Eminescu születésének évfordulóján marosvásárhelyi román szerzők, évfordulós román szerzők, Mihai Eminescu műveiből, valamint a teljes magyar irodalom szerzőinek románra fordított műveiből válogathatnak a felolvasni vágyók. A magyar kultúra napján marosvásárhelyi magyar szerzők, évfordulós magyar szerzők művei lesznek a terítéken. A felolvasók a teljes román irodalom magyarra fordított alkotásaiból is válogathatnak.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA

Live Video

Partnereink