Húsz miniszter vonta vissza a lemondását

A Grindeanu-kormány húsz minisztere nyújtotta be a miniszterelnöki kabinethez a lemondásának visszavonására vonatkozó kérvényt – jelentette be csütörtökön a kormányszóvivő a Victoria-palotában tartott sajtóértekezleten. Alina Petrescu azonban hozzátette, a kormány működését szabályozó 90-es törvény értelmében a kérvények ‘okafogyottá váltak’.

A kormányból való lemondást nyilvánosan be kell jelenteni, írásban be kell nyújtani a miniszterelnöknek és azt követően válik visszavonhatatlanná, hogy tudomásul vették, de nem később, mint a benyújtástól számított 15 nap – idézte a szóvivő szó szerint a jogszabály 6. cikkelyét.

A kormányszóvivő név szerint sorolta azokat, akik benyújtották a miniszterelnöki kabinethez a lemondásuk visszavonására vonatkozó kérvényt: Marius Dunca, Alexandru Petrescu, Teodor Meleşcanu, Mircea Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Păstîrnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Răzvan Cuc, Gabriel Leş, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu és Viorel Ştefan.

A kormányszóvivő a csaknem azonos lemondások másolatait be is mutatta a sajtó képviselőinek.

Kérdem én: azzal, hogy június 15-én iktatták a miniszterelnöki kabinetben és a kormányfőtitkárságon ezt a 20 kérést, amikor iktatószámot adtak a lemondásoknak, tudomásul vették azt, hogy ezek a dokumentum léteznek? Tudomásul vették, a lemondások visszavonhatatlanok. Ezek a lemondások visszavonására vonatkozó kérések okafogyottá váltak – nyilatkozta Petrescu.

A szóvivő szerint a miniszterek nagy többsége továbbra is végezte a munkáját. Hozzátette: egyelőre nem hívtak össze kormányülést.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink