Holtakkal cimbalmoznak és cimborálnak

Április második hétvégéje a cimbalom jegyében telik Marosvásárhelyen, hiszen Erdélyben először szerveznek cimbalmos találkozót, ahova szeretettel várnak minden hagyományos és feldolgozott zenét játszó cimbalmost, falusit, városit egyaránt. A találkozón a Magyar Állami Népi Együttes zenekara is jelen lesz, és mivel a cimbalom az egyik legsokoldalúbban használható népi hangszer, a cigányzenei mesterkurzust Radics Ferenc prímás, a népzeneit pedig Pál István Szalonna prímás vezeti, de tapasztalatot szerezhetnek a résztvevők a cimbalomra feldogozott zenéről is, Bachtól Bartókig.

29425069_1198158943653755_2549329447258127938_n

A találkozó igazi barátkozós, örömzenélős napot ígér, ahol mód nyílik tapasztalatcserére, a cimbalom, de a zenekari játék mesterfogásainak megismerésére is.

A találkozó és kurzus időpontja: . április 7, szombat 10.00-18.00

Helyszín: Marosvásárhely, Kultúrpalota és Spectrum Színház

Cimbalom kurzust tart: Balogh Kálmán, Csurkulya József, ifj. Csurkulya József (Budapest), Fazakas Albert (Sepsiszentgyörgy), Ürmös Sándor (Budapest)

A zenekari kurzust Radics Ferenc és Pál István Szalonna vezeti. Közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes zenekara. A részvétel ingyenes!

Este 7 órakor kezdődő táncházzal zárják a napot, amelynek a Nemzeti Színház Underground terme ad otthont. Muzsikál a Magyar Állami Népi Együttes Zenekara és az Üver zenekar. A találkozó a Hagyományok Háza erdélyi hálózata és a Spectrum Színház Egyesület közös rendezvénye.

A KULTÚRPRESSZÓ műsor vendége a főszervező Hagyományok Háza igazgatója, Kelemen László volt:

A magyar cimbalom címmel  – ifj. Koszorus Kálmán emlékkoncertjére április 8-án, vasárnap kerül sor a Kultúrpalotában délután 6 órától. A koncerten a hangszer legjobb előadói mellett olyan kiválóságok is fellépnek, mint Kásler Magdi és Navratil Andrea énekesek, a Magyar Állami Népi Együttes zenekara Pál István Szalonna és Radics Ferenc vezetésével vagy a marosvásárhelyi Üver zenekar.

Szerkesztő-műsorvezető: Kányádi Orsolya és Kiss Dénes

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink